Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Climenç

 

 

 

 

 SC8-800px-Pinell_de_Solsonès_-_Ajuntament_011.jpgSC7-PORTAL_DE_SANT_CLIMENÇ_-_IB-5522.jpgSC6-800px-Sant_Climenç_-_Església_parroquial_041.jpgSC4-DSC00684.jpg

 

 

SC3-DSC_0155.jpgSC2-DSC00686.jpgSC1-El-poble-de-Sant-Climenç.jpg1.2-Portal-vila-closa (1).jpg

El poble de Sant Climenç, al SE de la parròquia de Pinell, forma un dels agrupaments de població més importants del terme, al sector més planer i amb bons conreus. Ben comunicat amb Solsona des del 1934 per la carretera que ha d’arribar a Sanaüja, aquest fet i l’electrificació li han donat més vida i és el lloc on es reuneix l’ajuntament de Pinell.

Presideix el petit conjunt urbà un gran casal senyorial, que conserva alguns elements de la construcció primitiva (segle XIV) però que fou molt reformat als segles XVI i XVII; té a la façana emblemes heràldics. Aquest castell és esmentat ja el 1375 i fou de la jurisdicció del comtat de Cardona, subinfeudat a diversos senyors (al segle XVIII ho eren els Rovira i Boldó, els Rovira i Sanispleda i els Vega Rovira).

L’església parroquial és dedicada a Sant Climent. En depèn la capella de l’Ascensió, a ponent (el nom ha estat interpretat també com de Sant Sió), on se celebra un aplec i es reparteix pa beneït el dia de la festa.

Sant Climenç disposa d’un centre públic d’ensenyament primari, una pista poliesportiva i un local social. La festa major se celebra per Sant Joan. Per l’Ascensió es fa un aplec a la capella de l’Ascensió i el 23 de novembre se celebra la festa de Sant Jaume, patró de la parròquia.