HPIM2676

DSC_0350

Primera planta de l'»Ajuntament vell» rehabilitada

Hem  portat a terme l’obra de rehabilitació de la planta primera de l’Ajuntament vell, situat al nucli antic de Sant Climenç.

Aquesta obra s’ha pogut realitzar gràcies al Programa d’Inversions Locals, 2013-2016 promogut per la Diputació de Lleida, i un ajut directe de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Els treballs han consistit en la consolidació estructural del sostre de la biblioteca, que ocupa la planta baixa, ja que presentava greus deficiències. L’antic sostre de fusta, que en alguns punts ja havia cedit, s’ha substituït per un forjat de bigues metàl•liques i xapa col•laborant. La col•locació d’una nova jàssera en la coberta ha permès l’eliminació d’un tram de paret interior en el primer pis, descarregant l’estructura de part del pes que aguantava i al mateix temps s’ha aconseguit un espai més diàfan en aquesta planta. També s’han portat a terme treballs d’ignifugació i aïllament perquè l’edifici sigui confortable i segur com a espai de pública concurrència. S’ha harmonitzat la composició arquitectònica de les obertures de la façana oest i s’han instal•lat nous tancaments a les finestres d’aquesta façana per millorar l’eficiència tèrmica de l’edifici. Els treballs d’aquesta primera fase han finalitzat amb els acabats interiors de la biblioteca per tal que pugui tornar a funcionar en breu.

La superfície a rehabilitar en aquesta planta és de 112 m2 i la inversió assumida en aquesta primera fase ha estat de 46.820,44 euros, dels quals 37.474,97 € han estat subvencionats.